NTI CADcenter Simulering og designanalyse

Simulering og designanalyse

Der ligger store værdier i dine 3D designs som bare venter på, at du udnytter dem. Disse værdier kan hentes frem med forskellige simuleings-værktøjer.

Med simulering har du mulighed for, at påføre effekter, kræfter og arbejdsgrundlag fra den virkelige verden på dine modeller i en digital prototype, og få leveret resultatet i visuelle grafiske billeder og animationer.

Simulering gør det muligt at “se” fyldningsforløbet af en plastpart eller flov igennem et lokale eller varmeveksler, noget som man kun har forestillet sig, men aldrig har set.

Med simulering og designanalyse løsninger kan du levere bedre designs, igennem et fuldkommen innovativ spændende udviklingsforløb med Digitale Prototyper.

NTI CADcenter arbejder primært med følgende tre simuleringsløsninger:

  • Simulation Moldflow
  • Simulation Nastran
  • Simulation CFD

Simulation Moldflow

Autodesk Simulation Moldflow er et af de bedste værktøjer til simulering af plaststøbningsprocessen for fremstilling af plast emner. Moldflow kan giver information omkring både produktionsprocessen, emnets kvalitet og værktøjsformens performance. En kombination af din viden og Digital Prototyping med Moldflow, kan du lave bedre plast parter og producere dem RIGTIGT første gang.

Udvikling af et emne i plast er ofte kompleks, da fremstillingsmetoden med plast giver mulighed for at indbygge mange funktioner i emnet. Med Moldflow kan du virkelig udnytte den viden der opbygges i dine 3D modeller inden plastmaskinen startes, vælges procesparameter, materiale og indløb, Moldflow regner og du har en grafisk visualisering af forløber. Nu kan du checke for forløbet, defekter der kan opstå, luftindslutninger, skævhed og vrid og meget mere. En anden opgave kunne være, at lade Moldflow teste forskellige materialer, for at optimering af emnekvalitet og omkostninger.

Med Autodesk Simulation Moldflow flyttes proces- optimering og vurderingen frem i udviklingsprocessen, hvor omkostninger og risiko reducere væsentligt.

 

Simulation Nastran

Simulation Nastran IN-CAD benyttes til optimering og validering af dine designs og konstruktioner for styrke- og stress- beregninger. Løsningen er integreret direkte i Inventor, og det gør det nemt at udføre løbende analyse og test under udviklingsprocessen. Netop denne proces giver dig en innovativ arbejdsgang som ikke opnås med traditionelle metoder. Nastran er anerkendt som et af de førende FEA systemer på verdensplan, med avancerede analyser af vibrationer, frekvenser, varmeoverførsel og udmattelse.

 

Simulation CFD

Simulation CFD er en løsning som håndterer flow af luft og væsker samt temperaturoverførsel, og som levere information omkring bl.a. hastighed, tryk og turbolens.  Simulation CFD kan regne både statisk og dynamisk over tid, Transient, Motion og meget mere. Ud over, at CFD giver værdifuld information, så giver det helt nye muligheder for at lave salgsmateriale og flotte visualiseringer for kunderne, som kan se og forstå, hvordan jeres anlæg fungerer.

Indenfor byggeriet kan Simulation CFD simulere røgudbredelse, temperaturer i et hus/lokale, udsugning ved ren rum og bestemmelse af gennemsnitstiden for luften i et lokale.  Det er muligt at lave både steady state beregninger såvel som Transiente beregning.