NTI CADcenter kundespecifik 3D model

B. Bille: Skab en kundespecifik 3D model på få minutter

15. september - 2015

B. Bille fremstiller ventilatorer og lyddæmpere til brug på forskellige typer af fabrikker. Virksomheden bruger Autodesk Inventor med en kundespecifikt udviklet konfigurator.
NTI CADcenter har hjulpet B. Bille i integrationsprocessen og har løbende stået for tilpasning af konfiguratoren.

B. Bille ventilatorer og lyddæmpere er en dansk virksomhed med mere end 40 år på bagen.

B. Billes typiske kunder er ingeniørvirksomheder som laver hele fabrikker (turnkey fabrikker) til slutbrugere, f.eks. fabrikker som fremstiller cementstøv eller mælkepulver, forbrændingsanlæg, etc.

I forbindelse med projektering af en ny fabrik, vil B.Billes kunder gerne have en 3D tegning allerede på en meget tidligt tidspunkt i processen, da det kan reducere deres projekttid.

B. Bille anvender i dag Inventor i forbindelse med deres konstruktioner, og over de seneste to år har B.Bille i samarbejde med NTI CADcenter udviklet en 3D konfigurator til deres ventilatorer.

Måden det fungerer på er, at B. Bille modtager en forespørgsel på en ny ventilator, med angivelse af  luftmængde, tryk og temperatur og selvfølgelig den applikation ventilatoren skal indgå i.

Udfordringen i dagligdagen er, at der er mere end 100 modeller og hver model kan kombineres på mange forskellige måder. Således er der mere en 10.000 forskellige kombinationsmuligheder, hvilket gør det svært når de skal lave en tegning i 3D miljø.

3D Konfiguratoren er udformet således at B. Bille kan konstruere deres ventilatorer parametrisk. Ved hjælp af dialogbokse kan de således skabe en kundespecifik ventilator i løbet af kort tid.

3D Konfiguratoren har uden tvivl været med til at kunne reducere omkostningerne for B. Billes kunder i projekteringsfasen. For B. Bille selv har det betydet at de nu kan levere en tegning på 20 minutter, som de tidligere var 1-2 dage om at lave.

 

Har du spørgsmål, eller andet du gerne vil tale med os om, er du altid velkommen til at kontakte os.

70 10 14 00 | nti@nti.dk